AKTUELNO

U Gradskoj organizaciji gluvih Beograda predstavljena je mobilna aplikacije "SOS za gluve" koja omogućava, putem video poziva, uspostavljanje kontakata gluvih, preko tumača, i sa vatrogascima, zdravstvom i policijom.

Između ostalog, aplikacija omogućava i kontakte gluvih i čujućih osoba i u restoranu, banci i ostalim svakodnevnim situacijama.

Prvi razgovor, sa predstavnikom beogradske organizacije gluvih obavila je premijerka Ana Brnabić.

Foto: Tanjug/MILOŠ MILIVOJEVIĆ

- Neizmerno sam srećna što je danas 14.000 naših građana koji koriste srpski znakovni jezik dobilo aplikaciju „SOS za gluve“, koja olakšava povezivanje gluvih osoba sa hitnim službama, lekarima, državnim institucijama, sudovima, opštinama, ali i njihovim porodicama, prijateljima i poslodavcima - rekla je Brnabić i dodala:

Foto: Tanjug/MILOŠ MILIVOJEVIĆ

- Nema uspešne države i dobrog i kvalitetnog društva ukoliko nemamo inkluzivno društvo, i ukoliko se svako od nas ne bori za takvo društvo. Osobe sa ivalididetom su bitan deo našeg društva i ogroman potencijal Srbije. Inkluzija za nas nije samo društvena vrednost koja se odnosi na uključivanje svih naših sugrađana u društvene tokove, već i zajednički rad na samim rešenjima. Ovo je samo početak!

Video: Vlada Srbije/

#Ana Brnabić