AKTUELNO

Patrijarh srpski Porfirije, glavni staratelj Zadužbine Sime A. Igumanova, saopštio je da su utvrđeni rezultati Konkursa za dodelu stipendija učenicima i studentima iz višedetnih porodica, koji je trajao od 26. septembra do 25. oktobra 2022. godine.

Konkursna komisija u sastavu: prof. dr Jovan Radić, g. Milovan Popović i jerej Branislav Jocić, utvrdila je da od ukupno 79 prijavljenih kandidata 23 nisu dostavila odgovarajuću i potpunu dokumentaciju, a potom, temeljno proučivši pristigle prijave, utvrdila konačan spisak dobitnika stipendija. Svi stipendisti imaju, Bogu hvala, četvoro ili više braće i sestara:

1.Radić Dejan iz Kosovske Vitine

2. Babović Jovan iz Vranja

3. Strelarac Mateja iz Beograda

4. Zeljković Milana iz Beograda

5. Antićević Ilija iz Beograda

6. Grbić Uroš iz Beograda

7. Jekić Lazar iz Beograda

8. Mićić Dragan iz Beograda

9. Purić Vasilije iz Beograda

10. Bogdanović Lazar iz Beograda

11. Jakšić Simona iz Soko Banje

12. Trninić Luka iz Žablja

13. Majkić Evgenija iz Kruševca

Kako se navodi u sopštenju SPC, ukupan Fond stipendija dodeljenih po ovom konkursu, potiče od priloga Dragana i Milovana Popovića iz Beograda, iznosi 2.340.000 dinara, podeljen je na trinaest stipendija u iznosu od po 180.000 dinara, koje će biti isplaćene u 12 jednakih mesečnih rata.

To znači da će stipendisti mesečno dobijati po 15.000 dinara.

Sa stipendistima ili njihovim starateljima glavni staratelj Zadužbine Sime A. Igumanova zaključiće ugovor o stipendiranju.

Autor: