AKTUELNO

Maksimalna dnevna temperatura u pojedinim mestima iznosiće 21 stepen Celzijusa.

U Srbiji će biti umereno do potpuno oblačno i vetrovito, mestimično s kišom, osim na jugoistoku i istoku zemlje gde će biti suvo, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Duvaće umeren i jak vetar, pre podne u planinskim predelima i na jugu Banata sa olujnim udarima, dok će tokom dana na severu i zapadu zemlje vetar biti u skretanju na slab i umeren.

Najniža temperatura biće od šest do 13 stepeni, a najviša dnevna od 11 na severozapadu do 21 stepen na jugoistoku zemlje.

I u Beogradu će biti umereno do potpuno oblačno i vetrovito, povremeno s kišom, uz umeren i jak vetar tokom prepodneva. Najniža temperatura biće oko 13, a najviša dnevna oko 17 stepeni.

Vreme narednih dana

U Srbiji će do petka biti oblačno i osetno hladnije, mestimično s kišom, na planinama jugozapadne Srbije i vlažnim snegom uz formiranje manjeg snežnog pokrivača.

Od petka će biti uglavnom suvo, sa temperaturama oko prosečnih vrednosti.

Foto: RHMZ

Biometeorološka prognoza

Kod većine hronično obolelih tegobe mogu biti u pojačanju usled nepovoljnog uticaja biometeorološke situacije. Poseban oprez se savetuje cerebrovaskularnim bolesnicima i astmatičarima. Od meteoropatskih reakcija mogući su reumatski bolovi i neraspoloženje.

#Prognoza

#RHMZ

#Vreme

'