AKTUELNO

Udruženje penzionera Ministarstva unutrašnjih poslova, koje je osnovano pre 30 godina, obeležilo je danas jubilej, u prisustvu potpredsednika Vlade i ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića koji je rekao da njihovo ogromno iskustvo treba preneti mladima.

Stefanović je zahvalio predstavnicima udruženja na pomoći i savetima i rekao da je sa njima razgovarao i o tome šta je potrebno učiniti za penzionere koji su radili i svoju karijeru završili u Ministarstvu.

- Kako da ogromno iskustvo koje vi imate ne zaboravimo i prenesemo na mlade policijske službenike, koji tek sada svoje prve korake čine u policiji i koji bi trebali da čuju sve ono što ste uradili, sve one dobre rezultate i aktivnosti kojima je načinjen jedan čvrst i stabilan sistem bezbednosti Republike Srbije- rekao je Stefanović, saopštio je MUP.

Foto: Tanjug

Prema rečima ministra, jedna od važnih aktivnosti koje su započete ove godine, bilo je uključivanje penzionera policije u projekte koje je pokrenulo Ministarstvo unutrašnjih poslova zajedno sa Ministarstvom prosvete u svim osnovnim školama u Srbiji.

- Moram da naglasim da penzioneri policije imaju veoma važnu ulogu u predavanjima učenicima četvrtog i šestog razreda koja se odvija u osam nastavnih celina.To je bio dobar primer, jedan od mnogih, koje ćemo zajedno raditi. Da svako od vas, ko to želi, postane deo tima koji pomaže i građanima, da shvate koliko je važno iskustvo koje imate - naglasio je Stefanović.

Stefanović je istakao da država više nego ranije brine o socijalnom i materijalnom položaju penzionera.

Foto: Tanjug

- Hoćemo da Srbija bude bezbednija i sigurnija nego što je danas i da vas uključimo u obuke, edukacije, kao i kroz Kriminalističko - policijsku akademiju i ove projekte koje radimo u školama. Želim da naša deca dobiju informaciju iz prve ruke, da čuju informaciju od nekog ko je to zaista radio, a ne samo čitao o tome i da naša deca nauče koliko je važno da poštuju i starije generacije- istakao je ministar.

Predstavnici Udruženja zahvalili su ministru Stefanoviću i dodelili mu plaketu - najviše priznanje Udruženja za doprinos u radu.

#MUP Republike Srbije

#Nebojša Stefanović

#Penzioner

'