AKTUELNO

Ukoliko večeras izlazite iz svojih domova, ni slučajno ne krećite bez kišobrana. U nastavku večeri kiša i lokalni pljuskovi sa grmljavinom očekuju se širom Vojvodine, a ponegde će u ovim predelima pljuskovi biti i izraženiji.

Uslova za kišu i pljuskove biće i u delovima Pomoravlja, Podrinja, na istoku, jugoistoku i na zapadu Srbije.

U ostalim predelima Srbije u nastavku večeri biće uglavnom suvo, ali će kasnije tokom noći u svim predelima Srbije biti kiše i pljuskova sa grmljavinom.

S obzirom na to da je saobraćaj zbog završetka praznika veoma intenzivan i da je na mnogim deonicama i dalje velika gužva, preporučuje se dodatni oprez, jer su putevi širom Srbije zbog kiše mokri i klizavi, a na pojedinim deonicama zadržava se i veća količina vode. Na putevima kroz klisure i useke postoji opasnost i od odrona.

Temperature ove večeri širom Srbije kreću se od 10 do 14°C, u Beogradu je 13°C. Zlatibor i Sjenica mere 6°C, a Kopaonik 2°C.

Srbija je i dalje pod uticajem ciklona, koji kruži nad našim područjem, pa se sve do srede očekuje relativno sveže sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Maksimalna temperatura biće od 13 do 17°C, u Beogradu oko 15°C.

Na višim predelima Kopaonika očekuje se i pojava snega, a visina snežnog pokrivača kretaće se oko 30 cm.

Od četvrtka se konačno očekuje stabilizacija vremena, ali ne potpuna. Ipak, od četvrtka do kraja sedmice očekuje se znatno više sunca, ali i smena oblačnih intervala. U četvrtak se ređa pojava lokalnih pljuskova sa grmljavinom očekuje sredinom dana i posle podne širom Srbije, a u subotu samo na istoku Srbije.

U svakom slučaju, u drugom delu sedmice očekuje se znatno više sunca, ali biće i toplije, uz maksimalne temperature do 20°C.

#Vremenska prognoza