AKTUELNO

U Srbiji će biti umereno do potpuno oblačno i toplo, na jugu i istoku uglavnom suvo, u ostalim krajevima ponegde sa slabom kratkotrajnom kišom, a na visokim planinama sa snegom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Duvaće slab do umeren vetar, a na planinama povremeno jak. Jutarnja temperatura biće od nule do pet stepeni, a najviša dnevna od 11 do 14 stepeni.

I u Beogradu će biti umereno do potpuno oblačno i toplo, a tokom dana je moguća kratkotrajna kiša.

Jutarnja temperatura biće oko dva stepena, a najviša dnevna oko 11 stepeni.

U Srbiji će u petak biti umereno do potpuno oblačno i toplo, ponegde sa slabom kišom, uglavnom u severnim i centralnim predelima.

U subotu oblačno, u većem delu hladnije, mestimično s kišom, a na planinama sa snegom, samo će se na jugoistoku pre podne zadržati suvo i toplo vreme.

U nedelju će biti oblačno i hladno, na severu uglavnom suvo, a u ostalim krajevima mestimično s kišom i susnežicom, na jugu i u planinskim predelima sa snegom.

Od ponedeljka će u većini krajeva biti suvo i hladno uz provejavanje snega uglavnom u planinskim predelima i temperaturom ispod prosečnih vrednosti.

Biometeorološka prognoza

Očekivana biometeorološka situacija može imati relativno nepovoljan uticaj na osobe sa kardiovaskularnim i respiratornim oboljenjima. Moguće meteoropatske reakcije su razdražljivost i glavobolja.

#Kiša

#Sneg

#Zima

'