AKTUELNO

Sve češća tema u Srbiji je vršnjačko nasilje.

Usled nasilja i tragičnih slučajeva u poslednje vreme, postavilo se i pitanje koliko medijii preteruju, da li je količina vesti iz crne hronike prevelika.

Na ta pitanja Mladen Mijatović je rekao da Pink samo prenosi ono što se dogodilo, bavimo se realnošću i baratamo činjenicama.

- Naše gledaoce obaveštavamo bez ikakvih insinuacija. On je naveo da je jutros oko 5:20 u ulici Koste Glavinića došlo do pucnjave na ulici, da su dve osobe teže ranjene, jedan od njih je preminuo u bolnici (27), drugi je upucan u stomak (29).

- Ubica je uspeo da pobegne. Policija je nakon dojave da je došlo do pucnjave blokirala kraj, ali ubica je već bio pobegao. Ubica i motiv su nepoznati. Ubijeni muškarac ima ozbiljan kriminalni dosije. Siguran sam da će u narednom periodu biti rasvetlljeno ovo ubistvo. Ja imam poverenje u naše državne organe - izjavio je Mladenović.

Nataša Andonovski je istakla da je  u petak je izgubljeno pet života, i dodala da je zatvoreno mnogo ustanova koje se bave prevaspitanjem. Moramo da krenemo od škole, porodice, da vraćamo porodične vrednosti i prevaspitavamo roditelje, od kojih neki brane decu po svaku cenu. Po pitanju tri vršnjačka nasilja u skorije vreme, naglašava da je potrebno da se nešto preduzme. i dodala da se ne može vršnjačko nasilje sprečiti uvođenjem privatnog obezbeđenja.

Zlatko Nikolić, kriminolog rekao je da su oni koji treba da budu u zatvoru bili tamo, neke stvari se ne bi desile. Sve ide od suda i tužioca.

- Nefunkcionalne porodice su i one gde sve spolja izgleda u redu - dodao je Nikolić.

#Hronika

#Mladen Mijatović

'