AKTUELNO

Usled padavina tokom prošle večeri, u Novom Sadu, sve nadležne gradske službe aktivno su radile na rešavanju problema građana, a na terenu je, tokom cele večeri bio i gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić.

Angažovani su zaposleni Gradske uprave za inspekcijske poslove, kao i radnici VD „Šajkaška“, JKP „Vodovod i kanalizacija“, Vatrogasne jedinice, JKP „Gradsko zelenilo“, JKP „Gradska čistoća“, JKP „Parking Servis“, Vatrogasnog Saveza Grada Novog Sada, JKP „Put“, pripadnici Saobraćajne policije i Žandarmerije.

Gradskoj upravi za inspekcijske poslove prijavlјeno je 52 slučaja otežanog kretanja putničkih motornih vozila u većem broju ulica, devet prijava poplava u podrumskim prostorijama, tri prijave za oborena stabla i jednu za oboreni stub elektrodistribucije.

Ispod podvožnjaka u Kisačkoj, Temerinskoj i Partizanskoj ulici gde je velika količina vode onemogućila saobraćaj postavlјena je saobraćajna signalizacija i uspostavlјeno dežurstvo saobraćajne policije. Ponovno odvijanje saobraćaja omogućeno je oko ponoći u Temerinskoj i Kisačkoj ulici, a nešto kasnije i u Partizanskij ulici. U posao izvlačenja motornih vozila ispod nadvožnjaka uklјučile su se i sa svojom mehanizacijom pomogle i privatne kompanije „Karin komerc“ i „Put Invest“.

Odmah nakon prestanka padavina i povlačenja vode službe JKP „Čistoća“ pristupile su uklanjanju blata sa puta koje je ometalo saobraćaj.

Od jutros situacija na terenu je stabilna, saobraćaj se neometano odvija u svim delovima grada i sve gradske službe normalno funkcionišu. Pojačanim kapacitetom radi se na uklanjanju preostalog blata sa saobraćajnica i vode iz podrumskih prostorija. Takođe, ekipe JKP „Gradsko zelenilo“ obilaze teren, a radnici JKP „Gradska čistoća“ gde je to potrebno, vraćaju u funkciju podzemne kontejnere.

Građani koji imaju problem mogu ga prijaviti dispečaru Gradske uprave za inspekcijske poslove, pozivom na brojeve: 021/4872-402 i 021/4872-403 ili mejlom na adresu: dispecer@inspekcija.novisad.rs.

Autor: