AKTUELNO

U okviru tradicionalne humanitarne akcije Vila Dobrila "Novogodišnja kutija" danas je dodeljeno 1000 paketića socijalno ugroženoj deci iz beogradskih vrtića.

Sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak istakao je da će se Grad i ubuduće truditi da svako dete u Beogradu pronađe svoje mesto u predškolskoj ustanovi.

Podsetio je da je lista za beogradske vrtiće nikad kraća, navodeći da će gradskim budžetom za sektor obrazovanja i dečije zaštite najviše sredstava biti izdvojeno za otvaranje novih prostora gde će se useliti državni vrtići.

Govoreći o manifestaciji "Novogodišnja kutija", kaže da traje već devet godina i zahvalio partnerima Kredit Agrikol, Metor "Keš end Keri" i Banka Hrane što su partneri na ovom projektu i na svemu što rade za decu iz državnih beogradskih predškolskih ustanova.

Direktorka Metro "Keš end Keri" Kristina Johanson navela je da je kompanija na čijem je ona čelu društveno odgovorna komanija koja želi da investira u decu, jer su oni naša budućnost.

Raško Tomašević, direktor marketinga Kredit Agrikol banke, podsetio je da je ta banka jedan od osnivača projekta "Novogodišnja kutija" i da je do sada oko 14.000 mališana širom Srbije uživalo u novogodišnjim dogodovštinama Vile Dobrile, maskote ovog projekta.

Foto: Tanjug

Predstavnik Banke Hrane, Božović, kaže da je za tu kompaniju "Novogodišnja kutija" kruna rada u toku godine. - Danas će oko 1000 dece iz najsiromašnijih porodica dobiti paketiće i mislim da ih na taj način učimo da sutra kada odrastu i oni budu humani - istakao je Božović.

U okviru humanitarne akcije Vila Dobrila "Novogodišnja kutija" izvedena je predstava "Novogodišnja potera" u kojoj su mališani u sali Sava Centra uživali pre dobijanja novogodišnjih paketića.

Pročitajte još: Međunarodni dan MIGRANATA

#Beograd

#Humanitarna akcija

#deca

#paketići

'