AKTUELNO

Zbog predstojećih božićnih praznika, u popodnevnim satima očekuje se pojačan saobraćaj na glavnim putnim pravcima u zemlji, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Posebno opterećene deonice biće na izlazu iz Beograda, pa se na vozače apeluje da budu strpljivi i imaju više tolerancije ukoliko naiđu na zastoje i usporenu vožnju.

I pored povoljnih vremenskih uslova tokom noći i jutra moguća je pojava poledica, upozorava se u saopštenju.

Vidljivost je dobra, sem preko planinskih prevoja gde je vidljivost mestimično smanjena, dok sa maglom treba računati u Požeškoj kotlini, Vranju kao i na prilazima Kopaoniku.

Prema poslednjim informacijama dobijenih od Javnog preduzeća "Putevi Srbije", nema zadržavanja na naplatnim stanicama.

Prema podacima Uprave granične policije, na našim graničnim prelazima, na putničkim terminalima zadržavanja su do 30 minuta.

U pretprazničnim božićnim danima zbog očekivano pojačanog saobraćaja često dolazi do formiranja dužih kolona vozila na putničkim ulaznim i izlaznim terminalima, uglavnom sa mađarske i hrvatske strane.

Zadržavanja su tada često duža od uobičajenih, a u pojedinim danima mogu biti i višesatna, zato je preporuka da se u tim danima koriste granični prelazi koji su manje opterećeni i na kojima su zadržavanja kraća.

#Saobraćaj

'