AKTUELNO

Gradski menadžer Goran Vesić najavio je da u okviru manifestacije "Božićno seoce" najmlađe svakog dana od 17 sati očekuju predstave, koncerti i filmske projekcije.

- Razmišljali smo kako da produžimo praznike...U Beogradsu su se ranijih godina praznici završavali 1. ili 2. januar i više nije bilo nikakvih programa za decu, a ima toliko razloga, brojni su verski praznici do kraja januara – naveo je Vesić.

On je dodao, manifestacija "Božićno seoce" će trajati do 28. januara.

Kako je precizirao, svakog dana će od 17 sati biti organizovane predstave, filmske projekcije i koncerti namenjeni najmlađima.

- Imamo raspevanu jelku, vraćen je fijaker...imamo puno divnih sardažaja. Veliko interesovanje je pokazatelj da će ovo posatati jedna divna tradicija – rekao je Vesić.

- Sledeće godine ćemo radi plato oko hrama, sada radimo na projektu.Biće završena ulica Bore Stnkovića iza, biće urađena porta oko Hrama- rekao je Vesić i da dodao da će uređenjim biti ukazano poštovanje srpskim svetinjama.

Zarada 30 miliona evra

Procenjuje se da je bilo oko 130.000 turista, ali to nije tačan broj, jer se ne registruju ljudi iz zemalja bivše Jugoslavije i sigurno ih je bilo više, rekao je Vesić. On je istakao da su svi kapaciteti bili popunjeni. - Beograd je postao turistička destinacija, ne samo investiciona. Imalo smo 130.000 i zaradili smo 30 miliona evra, ne grad – grad ima prihode od boravišne takse, pričam o hotelima, restoranima, šoping centrima... – rekao je Vesić.

Arhimandrit Stefan je istakao da je “Božićno seoce“ posvećeno prvenstevno deci.

Kako je dodao, crvka voli sve, a najviše decu i oni će kroz predstave imati priliku da se upoznaju sa običajima o Božiću i drugim preznicima.

- Nova godina bi trebalo da bude molitvena pre svega. Svi žurimo, nemamo vremena da se posvetimo sebi, pa samim tim i Bogu, bilo bi dobro molitvom ući u Novu godinu – rekao je arhimandrit Stefan.

#Goran Vesić

#Turisti

#zarada

'