AKTUELNO

Kiša na putevima usporava vožnju i može da izazove odrone, posebno na svim putevima koji prolaze kroz kamene useke i klisure te se vozači upozoravaju da voze sporo, saopštio je danas Auto-moto savez Srbije.

Poslepodne i uveče će kiša preći u sneg, a na severu se očekuje prestanak padavina.

Poledice ima na putevima preko planinskih prevoja i u višim predelima, posebno u istočnim krajevima Srbije na području timočke i negotinske krajine. Oprezna vožnja neophodna je na putu od Paraćina ka Zaječaru preko prevoja Čestobrodica, na području Majdanpeka, ka Staroj planini, Rtnju i Sokobanji.

Prema podacima Uprave granične policije Srbije, na našim graničnim prelazima, na putničkim terminalima zadržavanja su do 30 minuta. Zadržavanja za teretna motorna vozila na izlazu iz Srbije na prelazu Horgoš su oko 90 minuta, na prelazu Kelebija 90 minuta, a na prelazu Batrovci oko 120 minuta.

Od 16. januara zbog izgradnje mosta na reci Cernici između mesta Gornja Badanja i mesta Zavlaka na području opštine Loznica saobraćaj je obustavljen i preusmeren na put Zavlaka-Loznica-Šabac.

Do 31. januara zbog radova na autoputu kroz Beograd (drž. put I A reda br.1), između petlje Tošin bunar do petlje Beograd, u pravcu Dobanovca, izvodiće se radovi na zameni havarisane zaštitne ograde za vozila, uređnju bankine i zelenog pojasa. Za vreme radova za saobraćaj će biti zatvorena zaustavna (desna) saobraćajna traka, u deonicama dugim ne većim od 1.500 metara.

U toku su radovi na raskrsnici puteva na ulazu u mesto Veliko Gradište, a saobraćaj će biti preusmeren prema uputstvima privremene signalizacije.

Klizište na putu Vlase - petlja Vranje jug, u mestu Pržar do koga je došlo usled pucanja vodovodnih cevi u kosini puta. Saobraćaj se odvija naizmenično, alternativnih putnih pravaca nema. Očekivani rok normalizacije saobraćaja je do kraja zimske sezone.

Pročitajte još: Naoblačenje i kiša: MOGUĆI PLJUSKOVI!

#Kiša

#Putevi Srbije

'