AKTUELNO

Gradski menadžer pozvao je mlade od 18 do 30 godina da se prijave na konkurs.

Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je danas da je Fond za mlade talente grada Beograda, u saradnji sa Savetom za zapošljavanje Grada Beograda, raspisao konkurs za najbolju start-ap ideju.

Vesić je istakao da je Fond za mlade talente već u 2017. godini pomogao 49 mladih talenata kojima je podeljeno 16.709.000 dinara.

- Sa milion dinara, koliko je preostalo, odlučili smo da pomognemo statr-ap ideje i nagradimo prve tri nagrade na konkursu sa 500.000, 300.000 i 200.000 dinara - precizirao je Vesić.

On je pozvao mlade, od 18 do 30 godina, sa teritorije grada Beograda - koji imaju prebivalište u glavnom gradu i koji su državljani Republike Srbije, ili imaju izbeglički status - da se prijave na konkurs, saopštio je Gradski sekretarijat za informisanje.

- Nama je cilj da iz godine u godinu izdvajamo sve više novca za ovakvu vrstu pomoći mladim ljudima, jer verujemo da na ovaj način mogu da počnu sa sopstvenim biznisom - istakao je gradski menadžer, podsetivši da danas u Naučno-tehnološkom parku "Beograd" radi 56 kompanija sa više od 500 mladih ljudi.

Maturant elektro-tehničke škole "Nikola Tesla" Nikola Opačić, koji je prošle godine osvojio drugo mesto za najbolju start-ap ideju i koji je ovogodišnji predsednik žirija na istom takmičenju, istakao je da je za start-ap ideju "pametna kutija za lekove" dobio nagradu od 300.000 dinara.

Takođe i prostor u Naučno-tehnološkom parku "Beograd", zbog čega se na velikoj podršci zahvalio predsedniku Saveta za zapošljavanje Grada Beograda Dragomiru Petronijeviću.

Pročitajte još: NAREDNE GODINE POČINJE IZGRADNJA NOVOG MOSTA - Evo kako će izgledati! (FOTO)

#Beograd

#Goran Vesić

#Konkurs

'