AKTUELNO

Hitna pomoć intervenisala 110 puta protekle noći.

Tri osobe su povređene u dve saobraćajne nezgode koje su se tokom noći desile u Beogradu, rekla je portparol Hitne pomoći Nada Macura.

Dva muškaraca od 19 i 39 godina povređena su u udesu koji se dogodio jutros oko pola četiri, na uglu Pregrevice i Dunavske, i prevezena su u Urgentni centar.

U saobraćajonj nezgodi na Ibarskoj magistrali oko jedan sat posle ponoći teško je povređen muškarac (40). On je prevezen na Odeljenje za reanimaciju Ugrentnog centra.

Tokom noći za pomoć su se najčešće javljali hronični bolesnici, najčešće astmatičari i srčani bolesnici sa bolom u grudima.

Ekipe Hitne pomoći protekle noći intervenisale su 110 puta, od kojih 15 na javnom mestu. U Beogradu se juče dogodilo pet saobraćajnih nezgoda, u kojima nije bilo teže povređenih, dok je Hitna pomoć intervenisala 157 puta, od kojih 43 na javnom mestu.

SAVET LEKARA

Zbog niskih temperatura Macura je savetovala toplo slojevito oblačenje, uz obaveznu kapu, šal i rukavice. Obuća, kako je upozorila, mora biti komotna zbog sužavanja krvnih sudova na hladnom vremenu.

Doktorka je savetovala i unos veće količine toplih napitaka, poput čaja, napomenuvši da bi hronični bolesnici u jutarnjim satima morali da se uzdrže od fizičkih aktivnosti.

A.V.

#Hitna pomoć

#Nada Macura

#Saobraćajna nesreća

'