AKTUELNO

Trenutno su u toku radovi na rekonstrukciji pozorišta Boško Buha. O samoj rekonstrukciji pozorišta kao i o svom angažmanu i mestu na izbornoj listi SNS-a 'Aleksandar Vučić - Zato što volimo Beograd' , govorio je gost jutarnjeg programa televizije Pink, Igor Bojović, upravnik ovog pozorišta.

Beogradski izbori održaće se četvrtog marta. Na izbornoj listi „Aleksandar Vučić - Zato što volimo Beograd“, naći će se 25 nestranačkih ličnosti, profesionalci u oblastima u kojima rade i stvaraju. Jedan od tih ljudi je Igor Bojović, upravnik pozorišta Boško Buha.

- Puno je urađeno, pre svega što se tiče papirologije. Zahvaljujući gradonačelniku Beograda koji je ubrzao ceo proces i pomogao da se procedure skrate u zakonskim okvirima. Uspeli smo da se organizuje konkurs za projekat, za urbanistički porjekat, da se izuzme Buha iz zaštićene celine trga republike i da joj se da prioritet - rekao je Igor Bojović.

On je istakao da za otprilike godinu i po, dve, možemo očekivati da će se završiti rekonstrukcija i da će se vratiti na scenu.

Foto: Printscreen

- Došli smo na ideju da napravimo još jednu scenu, kamernu, koja će nam pomoći, koja će biti i probna sala kao i za neke druge namene, a pojačamo i rad pozorištauopšte - istakao je Bojović.

Bojović ističe da su reakcije na njegov angažman skroz dobre, kao i to da je dobra vlast ona koja daje a ne ona koja uskraćuje i koja uzima, i da je to osnovni razlog zašto se našao na toj listi.

- Već skoro 20 godina sam direktor pozorišta i svedok sam raznih dešavanja, zanemarivanja kulture, ukidanja radnih mesta koja su pozorištu jako bitna. Skidanje budžeta skoro svim pozorištima, prošao sam i vreme kada je bilo bombardovanje i mogu da kažem da sam bez oklevanja ovog puta prihvatio da budem na listi, iz prostog razloga zato što sekretarijat za kulturu na čelu sa Ivonom Jeftić, gradskom sekretarkom kao i skupština grada na čelu sa gradonačelnikom sada čini sve da se pozorišta revitalizuju i da se rad u njima stabilizue i unapredi - rekao je Bojović.

Foto: Printscreen

On je naglasio da je izuzetno zadovoljan značajnim budžetskim pajačanjima, milionskim pojačanjima koja su dobili prošle i ove godine.

- Ono što želim da naglasim, što je još jako bitno, jeste to da se oni ne mešaju u repertoarsku politiku ni jednog pozorišta - rekao je Bojović.

Dok rekonstrukcija pozorišta Boško Buha ne bude završena, predstave ove ustanove igraju se na sceni Ustanove kulture Vuk Karadžić.

#Boško Buha

#Igor Bojović

#Lista

#Pozorište

#SNS

'