AKTUELNO

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović poručio je danas polaznicima 16. klase Centra za osnovnu policijsku obuku (COPO) u Sremskoj Kamenici da je važno da policijske zadatke obavljaju efikasno u cilju očuvanja stabilnosti i bezbednosti naše zemlje, da zadobiju poverenje građana i da svojim radom zasluže njihovo poštovanje.

Nova 16. klasa Centra za osnovnu policijsku obuku započinje svoje prve korake. Njeni polaznici nakon godinu dana imaće priliku da se pridruže svojim kolegama u uniformi i da postanu policajci koji će štiti bezbednost svih građana Srbije.

Foto: MUP Srbije

- U razgovoru sa njima istakao sam da je izuzetno važno da građani vide da su u obavljanju svog posla posvećeni, da nisu korumpirani, da se bore i trude da svoje zadatke izvršavaju brzo i u interesu bezbednosti naše zemlje -  rekao je Stefanović.

Ocenivši da je policijski posao danas možda jedan od najtežih u Srbiji, ministar je naveo i da je to ujedno poziv koji donosi veliko poštovanje ukoliko se obavlja kako treba.

Foto: MUP Srbije

- Policijski posao omogućava i da sve ostale oblasti u našoj zemlji mogu da napreduju. Stabilnost i bezbednost značajno doprinose privrednom rastu. Stekao sam utisak da ovi mladi ljudi razumeju koliko je težak teret na njihovim ramenima i koliko su velika očekivanja, ali vidim i da su spremni da se bore da Srbija bude bezbedno i sigurno mesto za život - rekao je Stefanović.

#Nebojša Stefanović

#Policija

'