AKTUELNO

Glogovac je preminuo danas u Beogradu u 49. godini, posle kratke i teške bolesti, a biće sahranjen u Aleji velikana na Novom groblju u Beogradu.

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić uputio je danas telegram saučešća porodici preminulog glumca Nebojše Glogovca.

- Otišao je jedan od najboljih glumaca i to ne samo u Srbiji, već i u regionu. Gledajući ga, u Jugoslovenskom dramskom, siguran sam da je Nebojša bio, osim vrhunskog glumca, i predvodnik svoje generacije. Strast koju je pokazivao i nesebično delio na sceni, inspiracija je narednim generacijama. Njegova posvećenost u prezentovanju neistraženog i maglovitog u čoveku, biće i ostaće inspiracija i izazov mladima - navodi se u telegramu saučešća ministra Dačića, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković takođe je uputila telegram saučešća porodici Glogovac.

Duboko nas je sve potresla vest o preranom odlasku velikog umetnika našeg pozorišta i filma. U ime Narodne skupštine i lično ime primite moje iskreno saučešće u ovom teškom trenutku - navedeno je u telegramu predsednice Narodne skupštine.

Saučešće je uputio i gradonačelnik Beograda Siniša Mali u svoje lično, ali i u ime Grada Beograda.

Čuveni glumac Nebojša Glogovac svojim briljantnim ulogama obeležio je čitavu jednu epohu u srpskoj kulturi i time ostavio značajan trag u srpskom glumištu. Beograd će ga pamtiti po brojnim predstavama i filmovima, kroz koje će nastaviti da živi večno - navodi se u telegramu saučešća gradonačelnika.

#Ivica Dačić

#Maja Gojković

#Nebojša Glogovac

#Saučešće

#Siniša Mali

'