AKTUELNO

Prerana smrt Nebojše Glogovca, nakon kraće i teške bolesti, centralna je tema u svim medijama.

- Kada se suočimo sa činjenicom da je otišao jedan od najvećih srpskih glumaca srednje generacije, vidimo da sve druge teme padaju u drugi plan i koliko je utacija jednog glumca i umetnika na društvo – rekao je novinar dnevnog lista “Politika” Aleksandar Apostolovski je gostujući u emisiji “Novo jutro” na Televiziji Pink.

Uporedio je Glogovca sa Tom Henksom, zbog šarolikosti uloga koje je mogao da odigra - od Hamleta do čuvenog padura u filmskom ostvarenju “Munje”.

- Sa jednakom posvećenošću je igrao najsloženije dramske uloge i briljantne minijature i komedije, što dokazuje njegov talenat – istakao je Apostolovski i dodao da je Glogovac bio veliki umetnik, a potpuno prizeman i skroman.

Primetio je da bi razlog za prerani odlazak možda treba tražiti i u činjenici da se previše davao u ulogama.

Foto: Printscreen

Činilo se,međutim, da njegovo vreme tek dolazil.

- Mogao je da odigra još mnogo velikih uloga. Filmska produkcija nije bogata kao ranije, ali je u tako skromnoj produkciji uspeo da ostvari fantastične uloge – istakao je Apostolovski.

Podsetio je da je u posednjih nekoliko otišlo mnogo velikih glumaca – Bata Živojinović, Đuza Stojiljković, Madna, Madžgalj, Ljubiša Samardžić, Dragan Nikolić…

Komemoracija Nebojši Glogovcu će biti održana u ponedeljak, a veliki srpski glumac biće sahranjen u Aleji zaslužnih građna.

#Nebojša Glogovac

'