AKTUELNO

Centralna državna ceremonija proslave Sretenja - Dana državnosti Srbije održaće se u Orašcu, 15. februara.

Pripadnici Vojske Srbije organizovaće danas, Uoči Sretenja - Dana državnosti Srbije, u Subotici, Užicu, Prijepolju, Loznici, Boru, Petrovcu na Mlavi, Paraćinu i Jagodini taktičko-tehničke zborove na kojima će građanima, u periodu od 11 do 14 časova, biti prikazan deo naoružanja i vojne opreme, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Garda Vojske Srbije će danas u 13 sati izvesti egzercir na Trgu Republike u Beogradu, a potom će Reprezentativni orkestar Garde prodefilovati od Trga Republike i Knez Mihailove do Vojnog muzeja na Kalemegdanu. Egzerciru i defileu Garde prisustvovaće ministar odbrane i načelnik Generalštaba Vojske Srbije.

Vojni orkestar Niš izvešće promenadni defile u Nišu u 12:30 časova od Trga kralja Milana i Obrenovićeve ulice do Trga kralja Aleksandra.

Ove godine, počasna artiljerijska paljba biće izvedena istovremeno, u 16 časova, u Beogradu (Savska terasa na Kalemegdanu), Nišu (Niška tvrđava) i Novom Sadu (Petrovaradinska tvrđava).

Počasnoj paljbi u Beogradu prisustvovaće ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković, u Nišu potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović, a u Novom Sadu predsednik Pokrajinske vlade Vojvodine Igor Mirović i komandant Prve brigade KoV brigadni general Željko Petrović.

#Dan državnosti

#Ministarstvo odbrane

#Sretenje

#Vojska

'