AKTUELNO

Očekuju se temperature i do minus 12 stepeni Celzijusa i formiranje snežnog pokrivača.

Republički hidrometeorološki zavod upozorio je danas da će u Srbiji od 25. februara do 2. marta biti ledeni dani, u jutarnjim satima umeren, lokalno i jak mraz, u većini mesta od -12 do minus pet, a najviša dnevna temperatura od minus šest do minus dva stepena Celjzijusa.

U tom periodu se očekuje formiranje ili povećanje visine snežnog pokrivača, od pet do deset centimetara na severu, od deset do 20 centimetara u ostalim predelima a na planinama lokalno i više.

Foto: Tanjug

U Srbiji će sutra biti umereno i potpuno oblačno, ujutro ponegde sa slabom kišom ili susnežicom, a tokom dana uglavnom suvo. U Timočkoj Krajini će biti oblačno i hladno uz provejavanje slabog snega.

Vetar će biti slab i umeren, u košavskom području i na planinama istočne Srbije mestimično i jak, istočni i jugoistočni. Jutarnja temperatura će se kretati od nule d tri, a najviša dnevna od pet do devet stepeni, u Timočkoj Krajini oko dva stepena Celzijusa.

Foto: Pixabay.com

U Beogradu će sutra biti umereno i potpuno oblačno i malo toplije. Vetar će biti slab i umeren, istočni i jugoistočni. Jutarnja temperatura će se kretati oko dva, najviša dnevna oko sedam stepeni.

U Srbiji će u subotu na severu biti suvo sa sunčanim intervalima, a u ostalim krajevima oblačno, ponegde sa slabim snegom.

Od nedelje se predviđa veoma hladno uz nove snežne padavine i formiranje, odnosno povećanje visine snežnog pokrivača. U jutarnjim satima umeren i jak mraz, a dnevna temperatura ispod nule.

U Beogradu se predviđa slično vreme u istom periodu.

Foto: RHMZ

#Prognoza

#RHMZ

#Zima

'