AKTUELNO

Ministarstvo zdravlja saopštilo je danas da će u nedelju, 25. februara, građani Beograda u svojim lokalnim zdravstvenim ustanovama mogu da obave preventivne oftamološke, kardiološke preglede, da urade analizu na tumor markere prostate, jajnika, te da izmere nivo šećera u krvi.

Sve to građani će moći da urade u periodu od 8 do 16 časova.

Svi građani Srbije, i oni koji iz bilo kojeg razloga nemaju zdravstveno osiguranje, moći će da u više od 80 zdravstvenih ustanova širom Srbije obave preventivne preglede i tako pozitivno utiču na svoje zdravlje.

Ovo je, inače, šesta u nizu akcija besplatnih preventivnih pregleda, koje Ministarstvo zdravlja organizuje u cilju rane dijagnostike i prevencije bolesti,a u okviru kojih je, do sada, pregledano blizu 100.000 građana.

Od tog broja, njih više od 2.000 je upućeno na dalju dijagnostiku, čime je još jednom pokazano da promocija prevencije kao načina brige o sopstvenom zdravlju nema alternativu.

Lista zdravstvenih ustanova koje učestvuju u akciji sa vrstom pregleda koji će biti obavljani u svakoj ustanovi biće istaknuta na zvaničnoj internet prezentaciji Ministarstva zdravlja.

#Lekar

#Pregled

#Zdravlje

'