AKTUELNO

O izgradnji nove dvorane koja će biti baza za šest najvećih sportskih saveza u Srbiji, stanju u sportu kod omladine i u školama, govorio je za "011" Televizije Pink, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

- Ne može svaki sport da dobije svoju bazu ali pre četiri godine smo najavili da će svaki sport dobiti svoju kuću, bazu i najbolje uslove za treniranje – rekao je za "011" Televizije Pink, ministar omladine i sporta, Vanja Udovičić.

Kako kaže, sa ovom dvoranom šest naših najvećih saveza će dobiti svoju nacionalnu kuću. - Pre svega naš borilački sport, karate, džudo, boks i tekvando, zatim sportsko penjanje i streljaštvo. I danas su sportisti izjavili da nikada nešto ovakvo nije ni najavljivano, a kamoli urađeno. Takođe smo saznali da nikada u Srbiji, ali čak ni u regionu nije ni pokušano da se napravi nešto slično - rekao je Udovičić.

On je izjavio da je mnogo bolje da sportisti pričaju o značaju dvorane.- Naši sportisti ostvaruju odlične rezultate ali mi moramo da razmišljamo i o budućim generacijama, i moramo da budemo u trci sa svim evropskim i svetskim silama u sportu - rekao je Udovičić.

Kako kaže, sada se gleda i da ceo monitoring bude za sve vreme treninga i da sportista bude praćen od strane vrhunskog i velikog tima. - Ovim ćemo otvoriti vrata i stranim sportistima koji će dolaziti u Srbiju - dodao je Udovičić.

Foto: Printscreen

On je dodao da pored uspeha koji naši sportisti ostvaruju i po kojima smo prepoznati u svetu, želi da pored toga dolaze i strani sportisti kod nas.

- Pre četiri godine bilo je 120 hiljada dece u sistemu školskog sporta, danas je 165 hiljada. Mi smo već napravili plan da u narednih godinu i po dana pređemo cifru od 200 hiljada i da budemo duplo bolji nego pre četiri godine - rekao je Udovičić i dodao:

- Da bismo imali kvalitetan čas moramo negde da ga sprovedemo. Još dosta škola nema fiskulturne sale. Želja nam je da poboljšamo kvalitet samog časa ali i da motivišemo decu da uđu u sistem sporta i da ostanu u njemu.

#Sport

#Vanja Udovičić

'