AKTUELNO

Maksimalna dnevna temperatura u pojedinim mestima iznosiće 11 stepeni Celzijusa.

U Srbiji će ujutro biti pretežno oblačno, ponegde s kišom, na severu i istoku zemlje sa snegom ili ledenom kišom, sredinom dana kratkotrajni prestanak padavina i delimično razvedravanje, a uveče novo naoblačenje s kišom i snegom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

U većem delu zemlje duvaće slab do umeren vetar, na istoku i planinama jak, a tokom dana u slabljenju. Najniža temperatura biće od minus pet do tri stepena, a najviša od nule na severu do 11 stepeni na jugu Srbije.

I u Beogradu će ujutro biti oblačno, u pojedinim delovima grada slab sneg ili kiša uz poledicu, a u toku dana uglavnom suvo uz kratkotrajno razvedravanje, dok se uveče očekuje novo naoblačenje s kišom i snegom. Najniža temperatura biće oko nule, a najviša oko dva stepena.

Do kraja sedmice očekuje se intenzivnije topljenje snega na jugu Srbije, a od ponedeljka, uz porast temperature i pojačanje južnog vetra i u ostalim krajevima.

U nedelju ujutro biće oblačno s kišom i snegom, a posle podne i uveče očekuje se kratkotrajno razvedravanje.

Naredne sedmice će biti toplije uz čestu kišu i intenzivno topljenje snega u nižim i brdskim predelima, a postepeno na planinama.U ponedeljak i utorak u košavskom području i na planinama vetrovito.

Foto: RHMZ

#Prognoza

#RHMZ

#Vreme

'