AKTUELNO

Tradicionalnim koktelom dobrodošlice sinoć je na Kopaoniku svečano obeležen početak jubilarnog, 25. Kopaonik biznis foruma koji je okupio rekordnih 1.000 učesnika i panelista.

Prisutnima je na koktelu dobrodošlicu poželeo predsednik Saveza ekonomista Srbije i predsednik Programskog odbora KBF-a Aleksandar Vlahović koji je zahvalio domaćinu "MK grupi" i naglasio da bez njihovog angažovanja Kopaonik biznis forum ne bi postao najbolji poslovni forum u Jugoistočnoj Evropi.

- Pre 25. godina imali smo suvoparne teme, a danas pričamo o digitalizaciji, rodnoj ravnopravnosti, prosvetnim temama - rekao je Vlahović.

Učesnicima 25. Kopaonik biznis foruma dobrodošlicu je poželeo i Miodrag Kostić, vlasnik "MK grupe" koja je tradicionalni sponzor skupa.

- Nadam se da ćete između panela i sastanaka uspeti i da se zabavite na Kopaoniku -rekao je Kostić.

Na koktelu su se, kao i svake godine, okupili brojni privrednici, ekonomski stručnjaci, članovi Fiskalnog saveta, a među njima je bio i direktor kancelarije Svetske banke u Srbiji Stiven Ndegva.

Centralna tema foruma, koji će trajati do 7. marta, biće - "Šta posle fiskalne konsolidacije: Kako fiskalnu stabilnost merama ekonomske politike pretvoriti u održiv rast i razvoj?"

Već dve i po decenije postojanja Kopaonik biznis foruma, popularnog "srpskog Davosa", hiljade ekonomista, političara, diplomata, biznismena i medijskih ekipa početkom svakog marta sastaju se na Kopaniku, sa idejom da odgovore na najveće izazove srpske ekonomije u godinama pred nama.

Od 450 učesnika Foruma koliko je bilo 2011. godine, ovogodišnji broji tri puta više, a nekadašnje teme Foruma poput "kako spečiti produženi recesioni scenario u našoj privredi", ili "kako izbeći bankrot" zamenjene su temama "kreativna industrija i izgradnja digitalnog okruženja" i "izazovi zajedničkog tržišta regiona".

#Biznis forum

#Kopaonik

'