AKTUELNO

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević sastao se sa ambasadorom Turske u Srbiji Tanžu Bilgičem i zahvalio na velikodušnoj podršci koju Turska pruža Ministarstvu.

Đorđević je izrazio je zadovoljstvo povodom činjenice da su ukupni bilateralni odnosi dveju zemalja na izuzetno visokom nivou, za šta su u najvećoj meri zaslužni učestali susreti predsednika Aleksandra Vučića i Redžepa Erdogana, kao i veliki broj potpisanih sporazuma u prethodnom periodu.

Ministar se posebno osvrnuo na projekat Ministarstva i Turske agencije za razvoj i koordinaciju (TIKA), kojim će se rekonstruisati objekat "Materinski dom", koji se nalazi u sklopu Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj ulici u Beogradu.

- Projektom kojim ćemo rekonstruisati "Materinski dom" u Zvečanskoj samo je još jedan od koraka ka unapređenju saradnje između Srbije i Turske koja će se nastaviti i u narednom periodu - rekao je ministar.

On je dodao da je na sastanku usaglašena potreba za povećanjem broja turskih investitora u Srbiji i da će se u vezi sa tim u narednom periodu održati sastanak na najvišem nivou, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Ambasador Biglič izrazio je zadovoljstvo zbog povećanog broja investitora koji odlučno dolaze i samostalno ulažu u Srbiju i istakao značaj negovanja dobrih bilateralnih odnosa dve zemlje.

Biglič zahvalio je Đorđeviću na spremnosti da sa turskim investitorima razgovara o daljem investiranju u Srbiju.

#Turska

#Zoran Đorđević

'