AKTUELNO

Predsedniko Kolor pres grupe Robert Čoban pozitivno je ocenio mere Vlade Srbije za podizanje nataliteta.

- Ove mere svakako nisu dovoljne, ali su prve konkretne mere - rekao je Čoban gostujući u emisiji Novo jutro na Televiziji Pink, napominjići da treba obezbediti zdrav ambijent za odrastanje dece.

Kako je istakao, mere su pokazatelj rešenosti države i Vlade Srbije da se problem reši.

- Ako se deca ne rađaju sve ostalo je besmisleno, ako to ne rešimo ni Kosovo, ni Oluja - sve je nebitno. Ako su nam granice na istoku i zapadu prazne, sela u Vojvodini...sve je nebitno - rekao je Čoban i upozorio da mladi masovno odlaze, zbog čega je posebno važno je donositi dobre političke odluke u pravim momentima.

Prema njegovim rečima, da je bilo pameti i da je Srbija ušla u NATO i EU odmah posle pada Berlinskog zida mnoge stvari se verovatno ne bi dogodile, ali je pitanje koliko je to sada pametno.

Predsednik Beogradskog foruma za svet ravnopravnih Živadin Jovanović je ocenio da Srbiji kao miroljubivoj zemlji i kao vojno neutralnoj sa tradicijom nesvrstavanja nije mesto u NATO.

- NATO je agresijom na Jugoslaviju i Srbiju napustoio svoj odbrambeni karakter i postao ofanzivna vojna organizacija - istakao je Jovanović i dodao da je agresija izvršenja kršenjem elementarnih princinpa međunarodnih odnosa, osnivačkog akta Nato, brojnih akata i sporazuma.

Prema njegovim rečima, agresija je proglašena za presedan, ali se slična intervencija ubrzo dogodila u Iraku, Maliju, Libiji...

Foto: Printscreen

Jovanović je dodao da nije prirodno da Srbija kao relativno mala miroljubiva evropsla zemlja učestvuje u ofanzivnim vojnim akcijama NATO.

Vlada Radulović, izvršni direktor Atlantskog saveta Srbije ističe da javnost u Srbiji mora da zna da to što postoji Atlasnski savet ne znači da mi aboliramo NATO za sve što su uradili.

- Atlantski savet Srbije čine ljudi koji su pre svega prosrpski orjentisani. Mi članstvo Srbije u Nato vidimo kako trenutno jedini izlaz iz geopolitičke situacija u kojoj se nalazimo. Vojna neutralnost ne postoji - naveo je Radulović.

Istakao je da Srbija sprovodi politiku vojne neutralnosti koja nam daje mogućnost da sarađujemo i sa istokom i sa zapadom, ali vojna neutralnost kao takva ne postoji, posebno imajući u vidu da je EU spoljnopolitičko opredeljenje Srbije i da smo okruženi zemljama članicam Nato.

Foto: Printscreen

Radulović je dodao da mu je teško da se dobro seća NATO agresije, ali da se zalaže za ulazak u NATO da se istorija ne bi ponovila, ukazujući da se Srbija konfrontirala kada god je mogla i to joj se obijalo o glavu.

#Vlada Srbije

#deca

'