AKTUELNO

Na južnom i istočnom kraku Koridora 10 izvode se intenzivni radovi iako povremeno pada sneg, izjavio je danas v.d. direktora Koridora Srbije Zoran Babić.

- Izvode se radovi visokog intenziteta na pozicija na kojima je to tehnološki moguće - rekao je Babić.

On je kazao da se na južnom kraku radi na ugradnji šipova i ankera, kao i da se u tunelima ugađuju šipovi, ali i sekundarna obloga.

Rekao je da se u tunelu Predejane nanosi i završni sloj farbe, a u tunelu Manajle da se radi na betoniranju sekundarne obloge. Na mostovima, na lotu 6, radi se na ugradnji ograde, dodao je Babić.

- Trenutno su padavine nižeg intenziteta, smenjuju se sneg i kiša i to nam dozvoljava da nastavimo sa radovima - naveo je v.d. direktora Koridora Srbije.

Babić kaže da na istočnom kraku Koridora 10 trenutno nema padavina tako da je samo na lotu dva angažovano 114 mašina i kamiona.

- Kao što smo i do sada radili u visokom intenzitetu, bez prekida radne snage i mehanizacije, tako ćemo nastaviti i dalje na celoj trasi koridora 10 - naglasio je Babić.

Na južnom kraku Koridora 10 se u Grdeličkoj klisuri grade tuneli Manajle i Predajane, a na istočnom kraku tuneli Bancarevo, Sopot i Sarlah.

U Grdeličkoj klisuri se, pored trase autoputa i dva velika mosta, grade i dve velike petlje, kao i 33 mosta ukupne dužine 5,7 km.

#Koridor 10

#Sneg

#Zoran Babić

'