AKTUELNO

Ekipe su na terenu i rešavaju situaciju.

Vršilac dužnosti gradskog sekretara za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju sa građanima Darko Glavaš kaže da je preduzeće "Beograd put" u četvrtom stepenu angažovanja, čiste se ulice prvog prioriteta i dodaje da su prohodne.

Glavaš je naveo da je na ulicama Beograda u kojem sneg pada već nekoliko sati, 120 kamiona, multikarova i mašina "Beograd puta", kao i još oko 50 vozila i mašina "Beogradskog vodovoda i kanalizacije" i "Gradske čistoće".

- Sve ekipe su na ulicama, intenzivno se tretiraju ulice prvog prioriteta, one su prohodne, a sređuju se i problematična mesta na trasama gradskog prevoza, čiste se trotoari širi od pet metara - rekao je Glavaš.

Sporadičnih problema ima na pojedinim linijama javnog gradskog prevoza, koje se, kaže Glavaš, rešavaju u "hodu", sa Dispečarskim centrom GSP i Sekretarijatom za javni prevoz.

Dodaje da pada sneg srednjeg intenizteta, da je u centralnim delovima grada pao u visini oko pet centimetara, ali i da se, prema trenutnoj prognozi, očekuje da sneg u centru u kontinuitetu pada do sutra u 10 sati, a u runbim delovima i do 12 ili 13 sati.

Na terenu su i ekipe "Vodovoda" i "Gradske čistoće", čiste se slivnici, kako bi oticao sneg koji se topi i kako ne bi došlo do pojave leda, dok ekipe "Čistoće" čiste stajališta, pešačke zone, pešačke prelaze i prolaze.

Sutra ujutru, u "prvoj smeni" čišćenju će se priključiti i ekipe "Parking servisa" i "Zelenila".

#Beograd

#Sneg

'