AKTUELNO

Misija će sa velikim entuzijazmom nastaviti da sprovodi aktivnosti za dobrobit celog srpskog društva.

Sudijama Vrhovnog kasacionog suda Radmili Dragičević Dičić i Snežani Andrejević, novinarki Tamari Skroza i profesoru Državnog univerziteta u Novom Pazaru Senadu Ganiću uručne su nagrade "Ličnost godine" za 2016. godinu koju dodeljuje Misija OEBS-a u Srbiji.

Nagrada se dodeljuje građanima Srbije koji doprinose promociji vrednosti za koje se OEBS zalaže.

Dobitnici su nagrađeni zbog svoje posvećenosti reformama u oblasti pravosuđa, poštovanja ljudskih prava u krivičnom pravu, promociji medijskih sloboda i etike u medijima, građanskog aktivizma i tolerancije.

Sudija Vrhovnog kasacionog suda Snežana Andrejević nagrađena je za posvećenost sprovođenju reforme u oblasti pravosuđa.

Ona je, kako se navodi u obrazloženju, tokom ove godine imenovana za predsednicu Radne grupe nadležne za izradu pravila za anonimnost sudskih odluka, koja predstavlja ključni dokument koji jasno definiše pravo javnosti da bude informisana o sudskim odlukama.

Sudija Radmila Dragičević Dičić dobila je priznanje za posvećenost poštovanju ljudskih prava u oblasti krivičnog prava.

Novinarka Tamara Skroza nagrađena je za doslednost i angažovanje u promovisanju medijskih sloboda, etike u medijima i tolerancije u novinarstvu.

Profesor Senad Ganić dobio je priznanje za izuzetan doprinos građanskom aktivizmu i za podršku tolerancijii nediskriminaciji u multikulturalnom okruženju.

I. P.

#Beograd

#Nagrada

#Novinar

#OEBS

'