AKTUELNO

Direktor Kliničko - bolničkog centra Kosovska Mitrovica dr Milan Ivanović rekao je za Pink da je u toku jučerašnje brutalne akcije pripadnika specijalne jedinice kosovske policije ROSU u ovoj zdravstvenoj ustanovi zbrinuto 32 povređenih, od kojih osmoro sa teškim povredama.

- Na očnom odeljenju zbrinuto je 17 pacijenata, koji su zadobili povrede od udaraca i biber spreja, 13 pacijenata je zbrinuto na odeljenju hirurgije i dva pacijentana ortopetskom odeljenu. Oni su zadobili povrede glave, grudnogh koša, abdomena i ekstremiteta nanete cevima, kundacima, cokulama – rekao je Ivanović.

Kako je dodao, svi pacijenti su srpske nacionalnosti, a prebijeni su od strane ROSU jedinica.

Ivanović je dodao da je od 32 pacijenata osomoro teže povređeno.

- U intenzivnoj jedinici je i ministar poljoprivrede u kosovskoj vladi Nenad Rikalo koje je imao povrede abdomena, nanete kundacima. Stabilan je, ali se njegovo stanje prati – rekao je direktor KBC Kosovska Mitrovica.

Rikalo se oseća bolje

Ekipa Pinka posetila je Nenada Rikala koji je zadobio udarac puškom i nogom u stomak. Rikalo teško govori, ali kaže da se bolje oseća.

Foto: RTV Pink

Kako je dodao, lečenje su odbili teže povređen gradonačelnik Leposavića Zoran Todić i zamenik direktora Kancelarije za KiM Marko Jović sa povredama karlice i ekstreiteta. Neki su odbili identifikaciju iz straha das u moguće dalje represivene mere.

- Videli smo spremnosrt ne na samo prekomernu većč na neograničenu upotrebu sile - dodao je Ivanović.

#Kosovska Mitrovica

#Povređeni

'