AKTUELNO

Srpska pravoslavna crkva uskoro će se zvanično oglasiti o tome šta misli o najnovijim dešavanjima na Kosovu i Metohiji, ali i o budućnosti našeg naroda u ovom delu Srbije, rekao je patrijarh srpski Irinej za današnji ‘Blic’.

On je za taj list rekao i da ne želi da iznosi svoje mišljenje u javnosti o ovom pitanju, jer je ono suviše ozbiljno da bi se na bilo koji način pogrešno predstavilo.

- Poučen lošim iskustvima oko prezentacije mojih izjava u medijima ne želim da ih dajem telefonski, posebno ne o ovom pitanju, već će se o njemu SPC zvanično oglasiti. To će biti način da naša javnost čuje kako Crkva ocenjuje ono što se nedavno desilo u Kosovskoj Mitrovici, ali i kako vidi celokupnu situaciju u našoj pokrajini - rekao je patrijarh.

Na pitanje da li je tačno da je dogovoren njegov susret sa Nikom Dučićem, novim komandantom američke baze Bondstil, koji je srpskog porekla, patrijarh kaže da o tome ne zna ništa.

- Meni niko nije najavio taj susret niti je neko tražio da do njega dođe. Ja sam o tome saznao iz medija, tako da vam o tome ništa ne mogu reći - navodi patrijarh Irinej.

Pročitajte još: Danas je Lazareva subota - VRBICA, a evo šta obavezno morate da uradite!

#Kosovo

#Patrijarh Irinej

#Srpska pravoslavna crkva

#saopštenje za javnost

'