AKTUELNO

Vozače večeras očekuju stabilne vremenske prilike, suvi kolovizi i dobra prohodnost puteva, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Na putevima van većih gradova, saobraćaj je umerenog intenziteta, i odvija se bez zastoja i prekida, dok na nešto usporeniju vožnju treba računati na auto-putu kroz Beograd, ali i na obilaznici oko Beograda.

Praznični dani koji su pred nama sigurno će u narednom periodu doneti veći broj vozila, pre svega na autoputevima, ali i na ostalim frekventnijim putnim pravcima u našoj zemlji, dodaje se u saopštenju.

Prema poslednjim informacijama dobijenih od Javnog preduzeća "Putevi Srbije", nema zadržavanja na naplatnim stanicama.

Prema podacima Uprave granične policije, na izlazu iz zemlje u pravcu ka Mađarskoj, na graničnom prelazu Horgoš, putnička vozila čekaju oko 90 minuta.

Dok su zadržavanja na prelazima Horgoš 2, Bački Vinogradi i Djala, takođe na izlazu iz Srbije, oko 60 minuta.

Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja od 30 minuta. AMS ukazuje da dani pred Uskršnje praznike uobičajeno donose pojačan sobraćaj, kao i da dolazi do formiranje dužih kolona vozila na ulaznim i izlaznim putničkim terminalima, uglavnom sa Mađarske i Hrvatske strane, kada zadržavanja postaju duža od uobičajenih.

Zato se vozačima preporučje da u tim danima koristite granične prelaze koji su manje opterećeni i na kojima su zadržavanja kraća, dodaje se u saopštenju.

#Stanje na putevima

'