AKTUELNO

Najbolji način da započnete subotnje jutro - Žikina šarenica, vaša dobra navika!

I ovog vikenda Žikina šarenica ima najbolji način da vas razbudi kako biste subotu započeli u najlepšem raspoloženju. Mnogo gostiju, puno muzike i mnogo smeha ulepšaće vam ceo vikend i zato nemojte propustiti novu epizodu legendarne Žikine šarenice.

Foto: Pink.rs

Među brojnim gostima kod legendarnog Žike Nikolića, ovog jutra našao se i direktor Beogradske Filharmonije Ivan Tasovac, koji je najavio nešto što do sada nismo imali prilike da čujemo - koncert klasične muzike za bebe!

Foto: TV Pink

Tasovac je prvenstveno predstavio koncert koji je održan prošle godine između Palate Srbija i Ušća, na mestu gde će se uskoro naći nova zgrada Filharmonije.

- Koncert je bio divan jer je okupio porodice iz cele Srbije, a godišnje oko 7.000 dece poseti naše edukativne programe, gde nauče šta je orkestar, dirigent, kocert majstor, a usput se i mi i oni super zabavljamo - kaže Tasovac.

On je, u vezi sa tim, najavio da će Filharmonija od sezone 2018/2019 organizovati koncerte za bebe - od nula do dve godine.

Foto: TV Pink

- Dokazano je da klasična muzika deluje fantastično, kako na odrasle, tako i na bebe, njima muzika ostaje u podsvesti i vraćaju nam se i postaju nam publika kada odrastu – kaže Tasovac, dodajući da je to "potpuno dragoceno".

On je najavio da od utorka 10. aprila započinje prodaja karata za novu sezonu 2018/2019 - "Bitije ljudsko". Tasovac je istakao da Berlinska filharmonija kreće u novu sezonu 26. aprila, što znači da domaća startuje pre roka.

Direktor Muzeja savremene umetnosti Slobodan Nakarada istakao je da je ovaj muzej od oktobra do danas posetilo čak 83.000 ljudi.

- Muzej je bio zatvoren deset godina i to je pokazalo i njegovu neophodnost. Bili smo skeptični i mislili smo da su ljudi zaboravili šta su to muzeji, međutim, prevarili smo se - rekao je Nakarada za "Žikinu šarenicu".

Foto: TV Pink

Gosti Žike Nikolića ovog jutra su gledaocima (pre svega gledateljkama) otkrili šta je u modi aktuelno ovog proleća i koje će boje biti u trendu tokom sezone proleće/leto.

Valentina Obradović i Bojan Božić, kreatori modne kuće AMC, otkrili su da su ovog proleća i te kako hit žuta, zelena i crvena boja tkanine, ali sa cvetnim dezenima.

Nema više onog strogog stila kada je reč o materijalu, formi i boji i više se opredeljujemo za novu trikotažu koja teži ka sportskoj/casual/street varijanti. Ova varijanta je elegantna i vrlo fleksibilna u odeći koja je potpuno drugačija - kaže Božić za Žikinu šarenicu.

Foto: TV Pink

Obradovićeva je predstavila dva modela iz kolekcije koja je lako pretvorljiva iz "one za svaki dan" u "onu za posao".

- Posle posla ovako obučeni možete otići na piće i nećete omašiti kombinaciju - kaže Obradovićeva.

Foto: TV Pink

Foto: TV Pink

Žuta i tirkizna haljina namenjene su svečanim prilikama i akcenat ove sezone je na ramenima, kaže kreatorka.

- Težimo večitoj eleganciji, onome u čemu je žena - žena - istakla je Obradovićeva.

Foto: TV Pink

Foto: TV Pink

U ovoj Žikinoj šarenici gledaoci su bili u prilici da otkriju i šta se krije na više od 30 metara ispod beogradskog Tašmajdana, saznali su malopoznate detalje iz života slikara Uroša Predića, a svojom muzikom jutro su nam ulepšali i obogatili Merima Njegomir i mnogi drugi narodni i rok muzičari.

Ostanite uz Žikinu šarenicu - vašu dobru naviku!

#Ivan Tasovac

#žikina šarenica

'