AKTUELNO

Na graničnim prelazima, zadržavanja su od 15 do 20 minuta.

Vozače, tokom ovog prvog dana vikenda očekuju suvi kolovozi i nešto više dnevne temperature za ovo doba godine.

Ipak, kako se savetuje iz Auto-moto saveza Srbije (AMSS), vozači treba više da obrate pažnu ukoliko putuju u ranim jutarnjim ili kasnim večernjim satima kako zbog moguće poledice, magle i sumaglice.

Po magli treba voziti sa oborenim svetlima, koristiti svetla za maglu ukoliko ih vozila imaju, jer će ona sigurno pomoći da se bolje vidi.

Česte temperaturne razlike dovode i do česte pojave odrona, pa kroz stenske useke i klisure, najviše duž Ibarske, Drinske i Dunavske magistrale imajte više opreza za volanom. Veći oprez zahtevaju i deonice na kojima se i dalje izvode radovi.

Na graničnim prelazima, zadržavanja su od 15 do 20 minuta.

Do nedelje, 11. decembra, na državnom putu I B reda, od pančevačkog mosta do Bogoslovije zbog čišćenja kolovoza doći će do izmene režima saobraćaja, zbog čega će jedna saobraćajna traka u oba smera biti zatvorena.

AMSS podseća i da je zimska služba JP "Putevi Srbije" početkom novembra uvela zabranu za šlepere i kamione sa prikolicom na deonici Brzeće - Kopaonik, na prilazu Goču na deonici Vrnjci - Stanišinci - Grčak i deonici Dobre Vode - Stanišinci, kao i na putu Jošanička Banja-Grčak.

Č.N.

#AMSS

#Srbija

#Zima | Magla | Putevi

'