AKTUELNO

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović razgovarao je danas sa polaznicima 7. klase Visokih studija bezbednosti i odbrane i preneo im da je MUP u borbi sa najvećim bezbednosnim izazovima savremenog sveta, terorizmom, organizovanim kriminalom i krijumčarenjem narkotika,m prethodnih godina ostvarilo značajne rezultate.

- Prošle godine zabeležen je najmanji broj ubistava u poslednje dve decenije, zaplenjeno je više od četiri tone narkotika i konstantno beležimo smanjenje stope kriminala - rekao je Stefanović.

On je istakao i da su glavni prioriteti rada u narednih pet godina borba protiv organizovanog kriminala, suzbijanje proizvodnje i krijumčarenja narkotika, suzbijanje korupcije, borba protiv zloupotreba informaciono - komunikacionih tehnologija, borba protiv terorizma i nasilnog ekstremizma.

Stefanović je naglasio da je zaštita dece, njihova bezbednost i sigurnost još jedan od prioriteta rada Ministarstva i podsetio da je na njegovu inicijativu kao fakultativni predmet za učenike četvrtog i šestog razreda osnovnih škola, a od sledeće godine i prvog, uveden predmet "Osnovi bezbednosti dece".

Foto: Tanjug

- Kroz ovaj predmet želimo da približimo policiju deci i roditeljima, da ih od malih nogu naučimo osnovama bezbednosti, upoznamo sa rizicima i opasnostima, ali i naučimo kako da se od njih zaštite - rekao je Stefanović.

On je polaznicima polaznicima 7. klase poručio da sve službe bezbednosti moraju da sarađuju kako bi pravovremeno prepoznale potencijalne pretnje i na njih efikasno reagovale, navodi se u saopštenju MUP.

#Nebojša Stefanović

'