AKTUELNO

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić čestitao je danas studentima Prištinskog univerziteta sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici njihov dan, 23. april, poželevši im da ostanu čuvari srpskog identiteta i institucionalnog prisustva Srbije u našoj južnoj pokrajini, ali i garant budućnosti srpskog naroda na tim prostorima.

- Vaš univerzitet ostaće u okviru obrazovnog sistema Srbije, jer za naš narod na Kosovu i Metohiji to je pitanje od strateškog značaja. Neka vaša mladost, energija i znanje budu temelja bolje i snažnije nacionalne građevine, a vaša dela na ponos ovoj i budućim generacijama - poručio je Đurić u čestitki.

On je naglasio da studenti Prištinskog univerziteta u Vladi Srbije i u Kancelariji za Kosovo i Metohiju imaju pouzdanog partnera, koji će dati sve od sebe da bi se unapredili uslovi njihovog studiranja, poboljšao kvalitet obrazovanja i studentski standard.

- Na vama je studije iskoristite za sticanje znanja, novih ideja i intelektualnih dostignuća, kako biste u budućnosti pomogli da vaše i naše Kosovo i Metohiju vodimo putem napretka i prosperiteta. Vreme u kome živimo je složeno i puno izazova i iskušenja na koje ćemo moći da odgovorimo u prvom redu naoružani znanjem, mudrošću i vašom snagom i energijom - naveo je Đurić.

#Marko Đurić

#Studenti

'