AKTUELNO

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas da je prioritet ministarstva koje vodi i cele vlade za ovu godinu da se povećaju plate prvo medicinskom osoblju - lekarima, medicinskim sestrama i tehničarima, a zatim i nemedicinskom osoblju.

Lončar je to rekao u skupštini odgovarajući na pitanje poslanika Jedinstvene Srbije Dragana Markovića da li postoji mogućnost da se povećaju plate nemedicinskom osoblju - kuvarima, čistačicama, u bolnicama i domovima zdravlja.

Kako je pojasnio, planirano je da se, kada je reč o nemedicinskom osoblju - ljudima koji pomažu, čiste ili rade na drugim poslova, ide na "spoljne usluge" (outsourcing), odnosno da se angažuju firme koje se time bave i da se radnici koji sada rade u zdravstvenim ustanovama prebace u te firme gde su već sada veće plate.

"Imaćemo kapacitete za to", rekao je Lončar. Dodao je da će prvo biti povećane plate za medicinsko osobolje, posebno za medicinske sestre i tehničare. "Nadam se da će već u ovoj godini to da bude ostvareno", rekao je Lončar.

#Plata

#Zlatibor Lončar

'