AKTUELNO

Vozače večeras, pored pojačanog saobraćaja, očekuju povoljne vremenske prilike, sa suvim kolovozima i dobrom vidljivošću, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Izuzetak su, kako se navodi, jugozapadni krajevi Srbije, područja Zlatibora i Požege, gde su kolovozi zbog pljuskova i povremene kiše mokri.

Prema podacima Uprave granične policije, na našim graničnim prelazima, na putničkim terminalima zadržavanja su do 30 minuta, sem na prelazu Horgoš sa Mađarskom gde se na izlazu iz zemlje čeka oko sat vremena.

Prema podacima Uprave granične policije, na putničkim terminalima naših graničnih prelaza zadržavanja su do 30 minuta, sa tendencijom porasta na prelazu "Horgoš" i "Batrovci", kada su zadržavanja često promenljiva i kreću se u intervalima od 30 do 60 minuta.

Pojačan saobraćaj moguć je i na ostalim prelazima sa Bosnom i Hercegovinom i Crnom Gorom.

Preporuka je da se vozači pre puta informišu o zadržavanjima, kao i da koriste alternativne granične prelaze.

U saradnji AMSS i MUP postavljene su dve veb kamere na AMS S portalu koje prate stanje na graničnom prelazu Batrovci sa Hrvatskom. U planu je aktivacija kamera na još tri najfrekventnija granična prelaza - Horgoš, Preševo i Gradina uoči turističke sezone. Prikaz trenutnog stanja na graničnom prelazu Batrovci uskoro biće dostupan i svim korisnicima naše aplikacije koja je namenjena za mobilne uređaje.

Često dolazi do formiranja dužih kolona vozila na ulazu i na izlazu iz Mađarske, tada zadržavanja mogu biti višesatna i duža u odnosu na zadržavanje koje vozače očekuje na našim graničnim prelazima.

#Gužve

#Saobraćaj

'