AKTUELNO

Međunarodni praznik rada, 1. maj, danas se obeležava širom sveta, a slavljenje u Srbiji počelo je prvomajskim urankom u izletištima širom zemlje.

Uz miris roštilja, glasnu muziku i pivo, 1. maj se od ranih jutarnjih sati slavi u jednom od najposećenijih prestoničkih izletišta - Košutnjaku.

Veliki broj mladih okupio se u ovoj beogradskoj šumi, u kojoj od jutros vlada vesela, pozitivna atmosefra.

Foto: Tanjug

Mnogi su zoru dočekali spavajući pod šatorima koje su postavili prethodne noći da bi zauzeli što bolje mesto za roštiljanje i zabavu. Dok su najvredniji raspaljivali vatru i pekli meso, ostali su se razbuđivali uz glasnu muziku ili igrajući odbojku.

Beograđanin Đorđe Marinkov kaže da je sa društvom, uz zabavu i dobro raspoloženje, dočekao zoru u šumi u Košutnjaku gde, kaže, godinama slavi 1. maj.

Foto: Tanjug

- Došli smo sinoć oko 22 sata da zauzmemo mesto. Košutnjak je već pun, a mi roštiljamo od ranog jutra. Imamo dovoljno mesa i pića, tako da planiramo da ostanemo ceo dan. Slušaćemo muziku, igraćemo fudbal... - navodi Đorđe.

Kako kaže, njegovo društvo poslušaće apel komunalnih službi da ne seku stabla, ne pale vatru blizu šume i da ne ostavljaju smeće za sobom.

Ministarstvo poljoprivrede uputilo je apel građanima širom Srbije da ne pale vatru na mestima koja nisu za to predviđena i obezbeđena, niti da nekontrolisano pale vatru pri izvođenju poljoprivrednih i drugih radova u blizini šume.

Meteorolozi su za danas najavalili temperature iznad proseka za ovo doba godine koje će dostizati čak 30. podeok, pa se očekuje da će veliki broj građana međunarodni praznik rada proslaviti u prirodi i na popularnim izletištima.

Foto: Pixabay.com

#Praznik

#Proslava

'