AKTUELNO

Od početka godine na Aerodrom "Nikola Tesla" vanredno je sletelo šest aviona, a poslednji takav slučaj bilo je prizemljenje aviona kompanije "Sanekspres" zbog pijanog putnika koji je se "problematicno ponašao".

Putnik koji je bio na letu Diseldorf-Antalija morao da napusti avion i "odmori" u Beogradu, a po sletanju aviona dočekale su ga nadležne aerodromske službe.

Sa Aerodroma "Nikola Tesla" u Beogradu kažu za Tanjug da Srbiju dnevno preleti 1. 500 do 3.000 aviona, a na pitanje koliko je u avio-saobracaju uobicajeno da dolazi do prinudnih sletanja aviona i šta određuje mesto na koje će sleteti, odgovaraju da na to najviše utiče infrastrukturna i kadrovska opremljenost i osposobljenost aerodroma.

Pokazalo se da je beogradski aerodrom čest izbor pilota koji se nađu u vanrednoj situaciji koja zahteva brzu reakciju na zemlji. Beogradski aerodrom otvoren je 24 sata i u mogućnosti je da pruži brzu pomoć svima koji u tim slučajevima odluče da slete u Beograd.

Kažu da su razlozi za dosadašnja prinudna sletanja, kada se desi vanredna situacija u vazduhu, najčešće medicinske prirode. Za samo dva dana krajem aprila tri aviona su prinudno sletela na beogradski aerodrom "Nikola Tesla" i to zbog putnika kojima je pozlilo, a jedan od njih je preminuo.

#Aerodrom

#Avion

'