AKTUELNO

Prva trka na pisti Aerodroma 'Nikola Tesla', BEG 5K Runway Run, biće održana 10. juna, najavio je danas taj aerodrom.

Start trke planiran je u 1.30 časova, a trasu kojom će se trčati utvrdile su stručne službe Aerodroma i Beogradskog maratona.

Dužina staze je 5.000 metara, a učesnici će trčati tri kruga, delom na poletno-sletnoj stazi, a delom na manevarskim površinama.

U trci će biti najviše 800 učesnika koji moraju da budu punoletni i svi će proći kontradiverzionu kontrolu.

"Beograd na pisti" je, kako je saopštio Aerodrom "Nikola Tesla", organizaciono izuzetno zahtevna manifestacija zbog toga što postoji samo jedna poletno-sletna staza pa trka mora da bude održana u toku noći kada nema letova.

Sve pripreme, uključujući i održavanje trke, moraju da budu završene za samo tri sata kako bi nadležne aerodromske službe pripremile pistu za poletanje prvog jutarnjeg aviona.

- Ova manifestacija je od velikog zanačaja za promociju Beograda kao turističke i sportske destinacije, ali i prilika da beogradski aerodrom postane deo porodice velikih svetskih aerodroma na kojima se organizuje ovakva atraktivna trka. Namera je da se organizovanjem ovog događaja još jednom skrene pažnja na uspeh beogradskog aerodroma i njegov značaj za Grad Beograd i Srbiju - navodi se u saopštenju Aerodroma "Nikola Tesla".

Pročitajte još: Trivan: Neće biti savijanja kičme kad je reč o ekologiji

#Aerodrom Nikola Tesla

#pista

#trka

'