AKTUELNO

Projekcijom filma ‘Stokholmske priče’ i biciklističkom vožnjom kroz grad danas je počela manifestacija ‘Dani Švedske u Somboru’ koja će trajati do 1. juna.

Na biciklističkoj vožnji dugoj 18 kilometara učestvovali su građani Sombora, delegacija ambasade Švedske, gradonačelnica, kao i predstavnici više lokalnih organizacija.

Somborcima se obratio i švedski pisac i biciklista Juan Tel (Johan Tell) koji je predstavio svoje brojne biciklističke avanture širom sveta i govorio o uticaju bicikla na infrastrukturu i održivost lokalnih zajednica.

Tokom nedelje švedskog filma u maloj sali Kulturnog centra "Laza Kostić" biće prikazani filmovi: "Bike vs Cars", "Ne žali za mnom", "Mlada Sofi Bel", "Prokleto dobar Božić", "Devojka koja mi je spasila život" i "Fini ljudi" koji će zatvoriti manifestaciju.

- Sombor kao grad koji odiše multikulturalnošću, sa razvijenom kulturnom scenom i dobrom biciklističkom infrastrukturom, pokazao se kao odličan izbor. Ovom posetom postavljamo dva stuba saradnje sa Somborom, kulturnu razmenu i pitanja održivosti kroz kulturu biciklizma - rekao je zamenik ambasadora Švedske Joakim Vern.

Gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović naglasila je da je Švedska primer odličnog odnosa prema građanima i zemlja koja ima dobru državnu i lokalnu upravu i da joj je želja da dostignu takav nivo.

#Manifestacija

#Sombor

#Švedska

'