AKTUELNO

Socijalno ugroženim penzionerima u Kragujevcu danas je počela ispata jednokratne pomoći od po 5.000 dinara, rečeno je Beti u Gradskom veću.

Pomoć se isplaćuje na šalterima pošta a dobiće je 1.000 penzionera.

- Izdvojili smo pet miliona dinara u gradskom budžetu da popravimo položaj najugroženijih penzionera. Novac je uplaćen i može da se podiže na ime i uz ličnu kartu u najbližoj pošti - rekao je član Gradskog veća za unapredjenje položaja penzionera u lokalnoj samoupravi Ratko Tomašević.

On je rekao da su imena najugroženijih evidentirana u 41 mesnom odboru penzionera sa područja grada, prigrada i sela, a konačan spisak za pomoć uradjen u Centru za socijalni rad.

Po rečima Tomaševića, obezbedjena je pomoć za "samo" 1.000 najugroženijih penzionera jer je bilo toliko novca za te namene.

- Potrebe su veće, trebalo bi da izdvojimo i 35 miliona dinara. U Kragujevcu ima 6.192 penzionera čiji su prihodi manji od 13.384 dinara - rekao je Tomašević i dodao da od ukupno 44.000 penzionera u Kragujevcu njih 26.820 prima mesečno manje od 25.000 dinara.

On je kazao da gradska uprava penzionerima i drugim starijim ljudima u Kragujevcu pomaže i na drugi način, kroz neki oblik socijalne pomoći koju prima oko 2.000 porodica.

#Kragujevac

#Penzioner

#Pomoć

'