AKTUELNO

Rekonstrukcija pruge između Novog Sada i Zrenjanina biće završena do 1. septembra kada će na tom pravcu posle sedam godina biti uspostavljen redovan saobraćaj putničkih vozova, rečeno je Tanjugu u Infrastrkturi železnice Srbije.

Remont prve faze na 113 km dugoj pruzi Pančevo - Orlovat - Novi Sad je završen u prvom kvartalu ove godine.

U drugoj polovini 2018. biće završen remont deonica Kać - Titel koji treba da počne ovih dana, kao i Kačarevo - Uzdin, ukupne dužine oko 59 km i na taj način pruga Pančevo - Orlovat - Novi Sad biće osposobljena za brzine od 80 km na sat.

Infrastruktura železnice Srbije ove godine realizuje projekte tekućeg održavanja pruga u dužini od 250 km, koji su po obimu veći nego što je do sada urađeno na srpskim prugama u poslednjih 25 godina, rekao je predstavnik Infrastrukture železnice Srbije Nenad Stanisavljević.

- Infrastruktura železnice Srbije će u 2018. izdvojiti oko dve milijarde dinara sopstvenih prihoda za tekuće održavanje pruga i drugih infrastrukturnih objekata u Srbiji - kazao je on.

Kako je rekao, najvažnija su tri projekta: pruga Šabac - Brasina, Požarevac - Majdanpek i Pančevo - Orlovat - Rimski Šančevi (Novi Sad).

#Novi Sad

#Pruga

#Zrenjanin

'