AKTUELNO

Štab za vanredne situacije u Ljigu je jutros je produžio trajanje vanredne situacije u devet mesnih zajednica te opštine, a komisije rade na utvrđivanju štete od poplava.

Prema prvim procenama šteta koja je pričinjena na putnoj infrastrukturi i objektima iznosi oko 30 miliona dinara, međutim, još nije uvrđena šteta na poljoprivrednom zemljištu, pa će ceo iznos biti znatno veći.

Prema rečima predsednika opštine, Dragana Lazarevića, u lokalnoj kasi je samo pet miliona dinara tekućih rezervi.

- Sa tim iznosom nemoćni smo da bilo šta uradimo, pa ćemo Vladi Srbije uputiti zahtev za pomoć. Imamo problem sa nedostatkom mehanizacije - dodao je on.

Prema njegovim rečima, u mesnoj zajednici Kozelj je i dalje stanje alarmantno, pošto su neporohodni svi putevi, sem glavnog.

- Danas ćemo krenuti sa uklanjanjem nanosa i nasipanjem puteva. Kako bi stanje bilo normalizovano neophodne su i sušilice za poplavljena domaćinstva kao i bidoni za vodu jer je dosta bunara poplavljeno i meštani su bez vode. Snadbevanje električnom energijom je delimično normalizovano, sem u mesnoj zajednici Dići, gde je 10 kuća bez struje, a Belanovčani i dalje imaju problem sa vodosnadbevanjem - izjavio je Lazarević za Glas zapadne Srbije.

Sektor za vanredne situacije uradiće dezinfekciju i deratizaciju poplavljenih domaćinstava, ali kiša koja u Ljigu neprestano pada može izazvati još veće poplave, ukoliko se pojača njen intenzitet.

#Ljig

#vanredno stanje

'