AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da će ove godine samo na teritoriji Karaburme biti zamenjene vodovodne cevi u vrednosti od 53 miliona dinara.

- Stare azbestne cevi biće zamenjene novim, duktilnim. Iako se pričaju razne stvari, azbestne cevi nisu otrovne, one se koriste kao i sve druge cevi samo ih je dobro zameniti novim jer je u međuvremenu tehnologija napredovala - rekao je Vesić novinarima nakon obilaska radova na rekonstrukciji ulične vodovodne mreže u naselju Karaburma.

On je naveo da se u ulici Marijane Gregoran, između ulica Vojvode Micka Krstića i Stevana Dukića, stare azbestene cevi menjaju novim u dužini od 670 metara, a vrednost radova je 15,9 miliona dinara.

Foto: Beograd.rs

Kako je dodao, u ulici Stevana Dukića se rekonstruiše ulična vodovodna mreza u dužini od 400 metara, a vrednost radova je 8,5 miliona dinara.

U naselju Karaburma je već rekonstruisana ulična vodovodna mreža u bloku ulica Pribojska, Bore Vukmirovića, Velje Miljkovića i Čiče Romanijskog, podsetio je Vesić i najavio da će ti radovi uskoro početi u Lipetskoj i ulici Pana Đukića.

- Nastavićemo da radimo jer, istovremeno sa izgradnjom nove mreže, moramo da menjamo postojeću kako bi bila dovedena u stanje u kom treba da bude - rekao je Vesić.

Foto: Beograd.rs

Direktor JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" Dragan Đorđević je rekao da će se zamena azbestnih cevi, osim na Paliluli raditi i na Čukarici gde, dodao je, takođe postoji velika metraža u azbestnim cevima.

#Beogradski vodovod i kanalizacija

#Goran Vesić

#Karaburma

'