AKTUELNO

Preduzete su sve mere kako do nepotrebnih zastoja ne bi došlo.

Carinska služba pojačava aktivnosti na graničnim prelazima i spremno dočekuje sezonu novogodišnjih i božićnih praznika kada zbog pojačanog priliva putnika na prelazima može doći do gužvi.

Pojačan promet putnika u vreme praznika za carinike je redovna pojava, jer ima mnogo onih koji svake godine praznike provode u Srbiji ili kroz nju prolaze na putu do svog krajnjeg odredišta.

Na najfrekventnijim prelazima otvorene su sve raspoložive trake, kako za putnički tako i za autobuski saobraćaj, a smene su gde god je to neophodno pojačane dodatnim brojem službenika.

Ukoliko je moguće, putnici treba da izbegnu kolone koje se po pravilu formiraju na prelazima poput Horgoša i Gradine, navodi se u saopštenju Uprave carine.

Putnicima se savetuje da koriste i manje opterećene prelaze u blizini najfrekventnijih.

Tako su za Horgoš alternativni prelazi Bački Vinogradi, Bajmok, Djala i Kelebija, za Batrovce alternativni prelaz je Šid, dok se u slučaju Preševa kao alternativa najčešće koristi Prohor Pčinjski.

Trenutno na graničnim prelazima nema većih zadržavanja, čekanja su do pola sata, ali se narednih dana, a posebno narednog vikenda očekuje udarni talas putnika i vozila, zaključuje se u saopštenju.

I. P.

#AMSS

#Carina

#Granica

#Nova godina

#Praznik

'