AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić priredio je danas prijem za Marinu Maljković, selektora ženske košarkaške reprezentacije i trenera kineskog košarkaškog kluba Šangaj Baošan Dahua, i igračice oba tima, i poručio da ženski sport ima veliki značaj, jer dramatično popravlja ugled Srbije u važnim evropskim i svetskim zemljama.

- Nisam verovao koliki je značaj ženskog sporta, dok nisam video u protestanskim zemljama. Svako vaše učešće je važno, jer dramatično popravlja ugled i poziciju Srnije u izuzetno važnim evropskim i svetskim zemljama - rekao je Vučić i poželeo dobrodošlicu kineskim košarkašicama.

Foto: Tanjug

On je podsetio da je Maljkovićeva, posle šest godina uspešnog rada, ponovo od prošle godine selektor reprezentacije, ali istakao i da je, time što vodi veliki klub iz Kine, pokazala kako može da uradi dobre stvari za zemlju.

Prema njegovim rečima, Marina je približila Srbiju Kini i Kinu Srbiji i dovela je više od 30 ljudi iz te zemlje na pripreme u Srbiju.

- Molio sam nekada neke iz drugih sportova da gledamo da dovedemo ljude u Srbiju na pripreme, da vršimo promociju zemlje i na taj način. Gotovo da nikada nisam uspevao i zato hvala Marini što je to uradila - rekao je Vučić, ističući značaj dobrih odnosa Srbije i Kine.

- Ne moram da govorim koliko su za nas važni dobri odnosi sa Kinom, između nas postoiji čelično prijateljstvo - istakao je Vučić.

Foto: Tanjug

Predsednik je zahvalio svima, koji, kako je rekao, nemaju obavezu i ne moraju to da rade, a brinu za državu, poput Marine Maljković, i poželeo kineskim košarkašicama uspeh i pobede, a našim sportistkinjama da uvek osvajaju medalje.

- Da budete vredne, a mi ćemo da razmišljamo kao država kako da pomognemo KS S-u i Marini da generacije devojaka dovede do medalja. Kao što Marina kaže - uvek može još više i još bolje i molim vas da se tim motom rukovodite - poručio im je Vučić.

Pozvao je i druge sportiste iz Kine da dolaze u Srbiju na pripreme, a mi ćemo, kako je rekao, da saljemo naše sportiste u tu zemlju, da je što bolje upoznaju.

#Aleksandar Vučić

#Košarka

'