AKTUELNO

Nove prostorije Centra za socijalni rad u Surčinu otvorene su u Vojvođanskoj 80, a prema rečima zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića, za radove je izdvojeno 6,5 miliona dinara.

On je novinarima, nakon obilaska novih prostorija, naveo da Grad Beograd vodi odgovornu i jedinstvenu socijalnu politiku.

- Da bi se takva politika sprovodila, prostorije Gradskog centra za socijalni rad u svim odeljenjima moraju da budu adekvatne. Zaposleni čiji je posao da brinu o ljudima iz socijalno ugroženih kategorija zaslužuju da imaju najbolje moguće uslove jer rade izuzetno zahtevan posao. Ponosni smo na činjenicu da smo ove godine uspeli da obezbedimo nove prostorije Centra za socijalni rad - odeljenje Surčin - rekao je Vesić.

Prostorije u kojima je taj centar radio do sada su se nalazile u Kosovskoj ulici gde je, naveo je Vesić, na raspolaganju bilo 90 kvadratnih metara.

- Sada ovde radi 18 zaposlenih kojima je na raspolaganju prostor od 190 kvadratnih metara, kao i dobri i adekvatni uslovi za brigu o više od 3.700 ljudi koji na različite načine ostvaruju svoja prava na podršku, kroz Centar za socijalnu zaštitu na teritoriji opštine Surčin - rekao je Vesić.

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević je rekla da će se u naredne četri godine izaći sa planom obnove svih centara za socijalni rad u Beogradu kako bi, dodala je, svim građanima omogućili ravnomeran pristup i dostupnost usluga socijalne zaštite.

Događaju je, između ostalih, prisustvovao i predsednik opštine Surčin Stevan Šuša.

#Goran Vesić

'