AKTUELNO

Dobra saradnja sa Kancelarijom za javna ulaganja još jednom je potvrđena, pa će tako radovi na rekonstrukciji Opšte bolnice uskoro početi, jer će Republika Srbija obezbediti sva potrebna sredstva.

- Pripremili smo svu potrebnu tehničku dokumentaciju i u narednih 15 dana očekujemo raspisivanje tendera za izvođenje radova. Prva faza podrazumevaće radove na energetskoj efikasnosti, uređenje partera, radove na novoj kotlarnici na biomasu, kao i opremanje odeljenja palijative - rekao je za Glas zapadne Srbije predsednik opštine Dejan Kovačević.

Kaže i da očekuje da radovi budu završeni za godinu dana, kako bi u ovo vreme sledeće godine oglo da se razgovara o unutrušnjem opremanju prostorija, za koje će Kancelarija takođe obezbediti sredstva.

- Ono što nam je u planu jeste rad na vodovodu u Rudniku, jer već godinama unazad meštani ovog kraja muku muču sa vodosnabdevanjem - rekao je Kovačević.

Đorđe Vuković, savetnik direktora Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima, rekao je da je saradnja opštine Gornji Milanovac sa Kancelarijom u prethodnom periodu bila dobra, ali da je posebno intenzivirana u poslednje dve godine.

Dodaje i da se slične stvari rade u celoj Srbiji, ali pre svega u opštinama kao što je Gornji Milanovac, uz opasku da realizacija projekata poput rekonstrukcije bolnice i vodovoda u najvećoj meri ipak zavisi od aktivnosti samog rukovodstva opštine.

- Gornji Milanovac je tu dosta predusretljiv, veoma aktivan i izradili su značajan deo dokumentacije na osnovu koje Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima realizuje te projekte - istakao je Vuković.

Podsetio je da je kroz zajedničke projekte rekonstruisano nekoliko škola, nekoliko objekata primarne zdravstvene zaštite, domova zdravlja, a da su sada u planu veće investicije koje će u naredne dve tri godine biti završene.

Doktor Predrag Šutić, direktor Opšte bolnice, rekao je da će njenom rekonstrukcijom žitelji ovog kraja posle skoro četrdeset godina dobiti bolnicu sa evropskim uslovima i komforom za pacijente ali i zaposlene.

Šutić je kao posebnu i najznačajniju vest pomenuo da će se u potpunosti zameniti i osavremeniti bolnička oprema, koja će pratiti sve medicinske trendove u svetu, čime će se poboljšati uslovi i rezultati rada zaposlenih u Opštoj bolnici.

#Bolnica

#Gornji Milanovac

#Rekonstrukcija

'